Het bouwen van een toegankelijke website

Bij het ontwerpen, bouwen en  beheren van websites werken wij volgens de internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Voor u betekent dit een website, die voor iedereen te bedienen is. Het maakt hierbij niet uit of uw bezoekers gebruik maken van een PC, mobiele telefoon of een screenreader. Door het bouwen volgens webrichtlijnen kan iedereen uw website gebruiken.

Een deel van de bevolking ondervindt regelmatig problemen bij het gebruik van internet. Denk bijvoorbeeld aan mensen die minder goed kunnen horen of zien, moeite hebben met ingewikkelde teksten of geen muis kunnen gebruiken. Voor deze groep is het internetten vaak een weg vol hindernissen. Daarnaast kan een toegankelijke website goed gelezen worden door zoekmachines, waardoor uw website beter gevonden wordt.

Voordelen toegankelijk bouwen

Het toegankelijk bouwen levert u en uw bezoekers alleen maar voordelen op.

Bereik meer mensen met uw website

Door het toegankelijk bouwen heeft de website een goede structuur en kan het in elke browser, op elke PC en op mobiele telefoons goed worden weergegeven. Er is volop rekening gehouden met mensen met een beperking. Mensen die normaal gesproken vaak hindernissen ondervinden bij het gebruik van internet. Hierdoor bereikt u een breder publiek.

Beter onderhoudbaar

De website wordt met behulp van webstandaarden en volgens het principe van 'gelaagd bouwen' ontwikkeld. Hierbij is content en opmaak goed van elkaar gescheiden, waardoor de website beter en gemakkelijker onderhouden kan worden.

Beter vindbaar in zoekmachines

Zoekmachines benaderen uw website als een 'blinde' bezoeker. Voor het goed in kaart brengen van uw website, is een goede opbouw van de website voor een zoekmachine erg belangrijk. Een toegankelijke website heeft deze goede opbouw. Bovendien is een toegankelijke website compacter, waardoor de website sneller geladen kan worden. Het gevolg is een betere notering in zoekmachines.

Toegankelijk bouwen

Toegankelijkheid

Een website zonder drempels is een website voor iedereen. Wij bouwen niet anders.

Meer: Toegankelijk bouwen

Een website op maat

Maatwerk

Naast een ruim aanbod aan standaard oplossingen maken wij voor specifieke wensen oplossingen op maat.

Meer: Een website op maat

Webstandaarden

Bouwstenen

Gebruik van standaard bouwstenen voor toegankelijkheid, stabiliteit en duurzaamheid.

Meer: Webstandaarden